Boerderijkip

Boerderijkip is een Hollandse scharrelkip met meer smaak en een beter leven.

De Boerderijkippen zijn van het langzaam groeiende ras: de Hubbard. Dit ras is een kruising tussen een bruine hen en een witte haan en heeft sterke genen. Het vlees komt van dieren die worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd.

Een prettiger leven

Boerderijkippen hebben meer ruimte om te leven. Het natuurlijke scharrelen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd dankzij het strooien van extra graan tijden controlerondes en het plaatsen van balen stro voor extra afleiding. Boerderijkippen hebben 24 uur per dag beschikking over water en voer. Het voer is overigens plantaardig, dat voor minimaal 70% uit graan bestaat.


Een gezonde kip

Pluimveehouders streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik. Alleen als een Boerderijkip echt ziek is en de dierenarts het noodzakelijk vindt voor de gezondheid van het dier, wordt antibiotica gebruikt. Doordat de Boerderijkip een sterke kip is die meer weerstand en meer tijd heeft om zelf te herstellen, hoeft er minder snel naar antibiotica te worden gegrepen. De meeste Boerderijkippen zijn daarom antibioticavrij opgegroeid.


Een goede smaak

Het natuurlijke leefritme van de Boerderijkippen, de gezonde plantaardige voeding en het feit dat Boerderijkippen langzaam kunnen opgroeien, zorgen ervoor dat de Boerderijkip een sterke, gezonde en vitale kip is.

De goede leefomstandigheden van de Boerderijkippen zorgen ervoor dat het vlees een ontwikkelende en verantwoorde smaak krijgt, wat zich duidelijk onderscheidt van regulier kipvlees en dat proeft u!